Biljävel!

Idag hade man sitt första utvecklingssamtal och det gick bra. Det tog bara 20 minuter, men jag hade inte så mycket att säga för barnet fungerar bra och utvecklas positivt. Sen har jag grejat lite med mina saker och sånt där. Så jag slutade 15. Jag tänkte att jag skulle åka förbi Allum för att titta på en ny vårjacka då min blåa har gått sönder. Jag gick in på cassels och hittade en fin blå jacka, så den fick det bli. =)

Så skulle jag åka hemåt, sätter mig i bilen och startar bilen och då plötsligt börjar varningslampan till motorn att lysa!!! Jag bara vad i helvete inte nu IGEN!!! Jag körde ändå hem med bilen och så kollade jag oljan för det kan ju kanske vara det men det fanns oljan. Så det var bara att ringa till verkstaden igen och säga att man vart där för samma problem och åtgärdat problemet för snart 1 månad. Han sa att jag kunde komma dit med bilen innan 5 och klockan var då kvart över 4. Så det var bara att skynda sig och åka dit! Skriver in min bil och säger att jag var där för samma problem för mindre än en månad sedan! Killen som satt i receptionen skojade och sa att vi ringer imorgon och säger att det är ett aprilskämt. HAHAHA roligt NOT! Jag var inte på skojhumör! Så nu får vi se vad dem säger imorgon att det är för fel. Jag hoppas ju att det är dem som har gjort något fel sist den var inne, så jag slipper betala. För jag har verkligen inte råd att betala en reparation IGEN! =( Så håll tummarna för att det inte är så allvarligt fel, eller snarare att dem gjort fel!

Så jag har väl inte vart på de bästa humöret nu på eftermiddagen...så jag har tröstat mig lite med godis och förhäxad.

Jag hör nog av mig imorgon och berättar vad det var för fel på bilen...och akta er för att bli lurade! Jag ska försöka klara mig ifrån det..men jag hade gärna velat lura någon..moahaha! =P

Puss & Kram ;)

Blädag

Idag är det en sån där blädag. Älsklingen var hemma idag för han är sjuk så han har tvättat. Men jag vet inte vad han har gjort för tvätten var helt skrynkligt! Då menar jag den tvätten som hängde på tork! Sen den tvätten han hade tagit upp från tvättstugan hade han bara lagt ner i en IKEA påse utan att vika! Så det e klart att det blir skrynkligt då! Sen har han tvättat jeans med sköljmedel vilket jag har sagt att man inte ska göra för jeansen kan tappa sin elastisitet eller hur det stavas...Så även om han var duktig som tvättade idag så blev det fel för mig...=P Så jag e lite sådär lagom irriterad. Sen orkar jag inte jobba, vill bara att det ska vara torsdag eftermiddag så man får gå på lite långledigt....men nu är det bara två dagar kvar så det ska jag väl klara av.

För övrigt ska jag ha mitt första utvecklingssamtal imorgon, är lite nervös men det ska nog gå bra. Finns inte så jättemycket att säga om barnet så det blir ett kort samtal, om nu inte mamman har något att ta upp vill säga. Sen så är det även veckans fotograf imorgon, får se vem det blir. Jo jag har ju också barnfri tid, så jag behöver bara vara i barngruppen mellan 10-13. Så jag kommer jobba mellan 7-15 har jag bestämt mig för. Så slipper Djoni vara hemma själv så länge om inte älsklingen är hemma imorgon oxå.

Vi har även storhandlat idag och invigt vårat ICA kort, eller vi har ju använt de innan men nu har vi använt de för första gången med att betala med det! =D Köpte oss ett godisägg med lite godis i hihi.

Har väl direkt inget mer att säga....hm...jo har plockat fram mina vår/sommarkläder och packat bort några tjocka tröjor som jag inte kommer använda nu. Så lite har försvunnit men mycket kläder har tillkommit! =P Sen ska även vinterjackorna och vinterskorna upp på vinden så vi får mer plats i garderoben i hallen. Upptäckte idag att min långa vårjacka e trasig i dragkedjan, precis där man ska haka fast den så är den lite lös så det e svårt att få in den så att man kan dra upp dragkedjan. Så får se om det funkar ändå annars måste jag köpa mig en ny vilket jag helst inte vill....Men måste jag så måste jag.

Kom på att jag även skulle dammsugit idag men har ingen ork till det, så får se om jag orkar med det imorgon istället. Nu ska jag i alla fall se om kycklingen är färdig så att jag kan steka på den så jag har en matlåda med mig imorgon.

Puss & Kram

Ne inga ljusa jeans...

Tjosan. Nu är det en ny vecka och nya händelser. Men måste ju berätta om gårdagen. Jag och älsklingen åkte till Borås för att äta lite mat hos pappa och för att hämta Djoni för jag saknade honom så mycket. Sen tog vi en sväng till knalle me för jag ville se om jag skulle hitta några skor på skopunkten och det gjorde jag. =) Ett par såna där tygskor i svart och sen ett par svarta jesussandaler som jag hittade. =) Sen provade jag en del jeans på cubus men inte faan satt dem bra förutom ett par caprijeans då som man kan ha i sommar. Sen en topp till det me som det står Paris på. =) Så nåt fick jag med mig hem men inga ljusa jeans!!! =P

Hälsade även på Twin lite för att fika och tjöta. Alltid lika skojigt och vi kan tjöta på en hel del och skratta. Älskling och Johan satt där bara och tittade på oss och hängde inte med för fem öre! =P Hehe...men det är det inte många som gör när jag och Anna kommer igång! Hehe...Anna hade gjort jättegoda muffinsar med smält nobless på! Smarrigt!

Tog även en sväng förbi mammas grav för att se hur det såg ut där. Saknar henne väldigt mycket men vet att hon har det bra där hon är...

Men nu är det som sagt måndag, älsklingen är sjuk, hostar och snorar men han ville inte lyssna på mig att han borde stannat hemma idag, så han kom hem helt tung och ont i huvudet. Så får se om jag får han till att stanna hemma imon....=P Men då säger han att han måste jobba på måndag för att han inte har råd att vara hemma! Men hallå man kan inte jobba på annandag påsk! Då ska man vara hemma! Menar när man väl får vara hemma så ska man vara det! =) 

Nu ska jag slappa framför TVn innan det är dags att nana IGEN! =P

Puss & Kram 

Shopping

Idag var jag och älskling i Allum. Skulle kika på ljusa jeans men jag hittade inga. Eller jo jag hittade men de satt inte så bra som jag hade velat...=/ Så jag fick bli utan. Istället kom jag hem med en ny mobil! =P En sony ericsson T707 som jag har trånat efter så mycket! Sen har jag bytt abonemang oxå, så nu har jag Tr3 istället. Tänkte jag ringer inte så mycket utan messar mest. Har samma pris som innan men lagt till fria sms för 99 spänn så jag har 100 spänn kvar att ringa för om jag inte ringer för mer då. Sen bytte jag oxå för att jag har ju ingen mottagning med tele2 hemma och det är trist. Menar kan va någon som behöver ringa till mig från jobbet eller så och så har dom inte mitt hemnr. Eller om någon kompis ringer så kan man prata! =P Så nästa vecka kommer mitt nya kort med mitt gamla nr så det behåller jag. =)

Så en ny mobil men inga braller...och inga nya skor heller. Tycker skopunkten har bättre skor så får se om jag hinner dit en sväng när jag ska till pappsen och hälsa på. =) Kanske en sväng till Twin med. =) Jag saknar Djoni så ville åka hem och hämta hit honom lite. Sen måste jag ta hit mina gummistövlar och lite vår och sommarkläder.

Nu ska jag ta och vila mig lite, är trött efter allt spring på stan! =P

En sån här mobil har jag nu fast i lila! =D



Puss & Kram

Rättning

Måste ju rätta mig själv innan då jag skrev att jag tyckte att Torkel var bra i Let´s dance, vet inte var ja fick de namnet ifrån. =P Självklart menar jag ju Stefan Sauk hehe... Hmm..Torkel..någon som kommer på vem jag kan mena??

Nu är det bara finalnumret kvar för deltagarna!! Spännande!

Puss & Kram

Fredagsmyyyys!

Ja idag är det fredag och det känns gött. =) Började inte förrän 10 så det var skönt. Var rätt lugnt idag på jobbet, vi hade inte så mycket barn och det är skönt både för oss och för barnen som varit här hela veckan.

Idag har jag inte varit duktig, orkade inte gå ut och gå idag, speciellt inte när det började regna. Så jag får gå imorgon istället eller på söndag. Ikväll har vi fredagsmys så vi firar det med att äta onyttig pizza, så gott så. =) Sen har ju även lönen kommit idag! Jippi! Fast hade rätt mycket att betala denna månaden då jag fick laga bilen förra månaden. Men men vi är två stycken i hushållet så vi ska väl klara det. Eller jag har ju klarat det innan så varför skulle jag inte klara det nu? Så länge man inte köper en massa struntsaker utan de man verkligen behöver så ska man ju klara det. Visst man måste ju få unna sig ibland så jag ska faktiskt unna mig ett par braller om jag hittar eller någon topp. Sen skulle jag behöva vårskor har typ inga, bara mina fejkconverse, så får se om jag hittar nåt imon. Vi ska ta en tripp till Allum, får bara hoppas på att inte hela partille ska dit! =P Men är vi där när dem öppnar så ska det nog gå bra. Håll nu tummarna för att jag ska hitta nåt imon! Jag har ju det problemet att aldrig hitta nåt när jag väl ska köpa nåt!

Nu ikväll ska det tittas på Let´s dance, får se vem som vinner. Vet inte riktigt vem jag hejar på men jag tror att jag vill att Claudia ska vinna. =) Hon är så duktig. Fast Mattias är oxå duktig så det är svårt. =P Men det är i alla fall rätt personer som är i final även om Torkel var riktigt bra. Ne nu ska jag ta och slappa lite i soffan och vänta på att Let´s dance ska börja. Vi hörs kanske imorgon.

Puss & Kram

Vår

Idag har det verkligen varit vår i luften! Solen har lyst och fåglarna har kvittrat. =) Vi åt mellanmål ute idag och det var så mysigt. =)

Sen har vi haft kompisklubb, idag har mamma Mu tittat på alla hattar barnen har gjort och sen tackat för sig för att åka hem till Kråkan igen. För han saknar henne. Efter det så pratade vi lite om hur man ska säga förlåt, hur man får en kompis att bli glad igen, vad man kan säga för att säga förlåt. Det ska jag skriva upp på ett papper och sätta upp så att mammorna och papporna får läsa vad barnen har sagt.

Annars har jag inte gjort så mycket mer. Vart ute och gått när jag kom hem och det är skönt att få av sig lite. Idag var det extra varmt att gå ut och gå så man fick svetta av sig! =P

Imon är det fredag och det är skönt! Jag börjar 10 för de klarar sig på två personal till frukosten, skulle bara va 12 barn till frukost. Så det är lite skönt, så man får koppla av lite här hemma innan man får åka till jobbet och jobba. Jag är sen på min avdelning om ni inte förstod det. =P Men de flesta barnen har gått hem innan 5 så man kanske får komma hem i god tid ändå. =)

Nu ska jag snart titta på Sverigest värsta bilförare och skratta lite hehe.

Jo måste ju berätta att inatt så sov både jag och Daniel väldigt oroligt. Vaknade vid 2 och kände mig rätt pigg, gick på toa och sen vaknade Daniel och frågade vad klockan var och han blev chockad för han trodde klockan var 5 eller 6. Sen låg han vred och vände på sig och kunde inte få någon ro. Så han provade att gå och lägga sig i soffan istället men de hjälpte inte. Han kom tillbaka och gav de en halvtimme till sen gick han upp och drog till jobbet! =P Så klockan 4 var han på jobbet idag hahaha! Så vi får se om han är trött ikväll...

Puss & Kram

Fiskpinnar

Nu sitter jag här framför TVn och väntar på att goding ska komma hem från jobbet. Klockan är snart 19.30 och han skulle komma hem ca 19.00 så jag skulle sätta på potatisarna runt 18.30 så dom är ju redan färdiga och av någon konstig anledning så gick dem sönder! =S och jag har inte kokat dem för länge utan de bara gick sönder...weird potatisar. Men nu kom han hem! =P Så vi ska väl steka på fiskpinnar idag och äta, var så längesen man åt det så det ska bli gottigt.

Annars har jag jobbat idag, vi hade veckans fotograf idag så vi gick en promenix och tog lite kort. Sen hände det inte så mycket mer. När jag kom hem tog jag mig en promenix igen, fast inte lika lång som igår, var bara ute och gick i 30 min men det räckte.

Nu ska jag göra potatismos så det blir någon mat. =P

Puss & Kram

Mör i benen

Idag var det inget fint väder på förmiddagen! Regnet det bara öste ner *sjunger*. Men vi bestämde oss ändå för att gå till skogen. Det var fortfarande lite snö och is kvar i skogen så barnen ramlade som dominobrickor så det såg roligt ut! Hehehe! Men vi kom fram tillslut och vi hade tänkt att de skulle få plocka lite saker i skogen de ville ta med tillbaka till förskolan, men vi sket i det eftersom det regnade så och det var så blött. Så barnen fick leka istället. =) Vi stannade inte så länge me tanke på att det tog sån tid för dem att komma fram i skogen. =P

Alla var rätt blöta när vi kom fram till förskolan! Tur att man har torkskåp!

Sen när jag kom hem så hade det klarnat upp och solen tittade tillome fram så jag bestämde mig för att ta en promenad. Jag kände inte för att gå min gamla vanliga runda så jag bestämde mig för att gå till Godings jobb! Det är en bra bit kan man säga... Men det tog inte ens en timma men det känns i benen. Imorgon kommer det nog kännas ännu mer! =P Jag fick ju gå hem oxå ifrån godings jobb eftersom han inte skulle sluta än och skulle även jobba över så jag fick gå hem oxå. Tror inte jag ska gå den biten så ofta men nån gång kan man gå när man vill möta älsklingen så kan man åka med honom hem...=P hehe.

Sen har vi iofs Skatås, där det finns bra jogging/vandringsleder. =) Så dit ska vi nog dra när det inte är så blött på marken.

Nu sitter jag här i soffan och kollar lite på Spiderman 3 och väntar på att älsklingen ska komma hem. Sen blir det nog lite mat och sen titta på Dating in the dark och desperata hemmafruar. =)

Vi hörs säkert imon.

Puss & Kram

Biten

Idag är det måndag igen, det betyder ny vecka och nya tag. Idag öppnade jag på jobbet och slutade då tidigt vilket är jätteskönt! =) Handlade lite efter jobbet, men såklart så glömde jag det jag var mest ute efter KESO! =P Men får väl köpa det imon istället... Annars när man kom hem så har man städat, såg förjävligt ut här hemma och dammigt. Så nu är det rent och fint...

Kan berätta om en rolig sak eller inte som hände på jobbet idag...En unge bet mig i armen! Lite aggressiv av sig ibland och kan skrika åt ingenting och säga emot allt! Fatta att man blev arg på ungen! Ibland undrar man varför man valt det här yrket...Men så när man ska hem så kommer det barn som vill krama och pussa en, och då känner man att man valt rätt yrke! Så det kommer och går det här...Men men det blir kanske bättre med tiden...

Nu ska jag gå och hjälpa muppen i köket för han kan inte dela en kycklingfilé så man måste lära han det! =P

Puss & kram vi ses på stan ;)

Vill testa och se om det funkar att skriva...

Vill testa och se om det funkar att skriva från mobilen. Ikväll blir det party. Anna har inflyttningsfest i sitt egna hem! :-) ska bli skoj! Puss o Kram


Fan vad kasst!

A jag kan ju inte direkt säga att jag varit duktig på att skriva i bloggen!! Det är så att jag inte ens går in på datan om dagarna längre för jag orkar inte! =P Man kommer hem och ska laga mat och sen vill man bara ta det lugnt framför soffan, men jag säger det igen, jag SKA bli bättre!

Nyss hemkommen från APT, jätteroligt eller inte! Känns som att hjärnan vart på helvarv...Har haft barnfritid idag oxå så jag har suttit och grejat med portfolio och sånt där tjafs. Har faktiskt bokat in mitt första utvecklingssamtal idag med! Stolt! =P Hehe... Kommer va nervöst sen när man ska ha det men det kommer gå bra. =)

För övrigt har vi haft veckans fotograf på jobbet. Varje vecka drar vi ett barn som ska få välja promenadväg och även få fota sånt den vill. Det är riktigt spännande att se vad de tar kort på! Sen får de berätta i samlingen för sina kompisar vad de har tagit kort på. Sen har det väl inte vart så mycket mer idag.

Imon är det torsdag och då är det kompisklubb, får se vad vi ska hitta på. Jag har en liten idé på att vi ska skriva upp i en tabell barnens namn och sen skriver man i vad barnet har gjort som är bra för en kompis, t.ex. hjälp en kompis ta på sig kläderna eller tröstat någon. Detta för att de ska bli medvetna om hur man är en bra kompis och mer synligöra det för dem. Tycker det har varit så svårt att få ut budskapet en bra kompis, tycker mest de har larvat sig!

Nu ska jag titta till potatisen som kokar men vi hörs!

Puss & Kram

RSS 2.0